Get Adobe Flash player

eDarling

Dania Mięsne

Rolady schabowe w boczku

 

 

 

Składniki:

4 plastry schabu bez kości

8 plastrów wędzonego boczku

5 dag żółtego sera

2 ząbki czosnku

sól, czarny pieprz, słodka papryka

olej do smażenia

Wykonanie:

Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Natrzeć je solą, pieprzem, papryką i zmiażdżonym czosnkiem. Ser pokroić w 4 słupki.

Na płatach mięsa ułożyć po kawałku sera, zwinąć w rolady. Każdą zawinąć w 2 plasterki boczku (można je dodatkowo spiąć wykałaczkami). Smażyć na rumiano z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.

Rolady przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem ok 30 min. w temp 180 st. C. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemnakami.